Unngå marerittet! Masete barn i butikk. Her kommer rådene!

Jeg er nesten 100% sikker på at alle foreldre har eller har hatt barn som grensetester foreldre i butikken. Jeg har selv vært ett slikt barn, mannen min har vært ett slikt barn og vi har hatt slike barn, så jeg vil påstå at har du barn, vil de komme til å teste dine grenser, også i butikken!!

Min historie som jeg har blitt fortalt av min mor er slik :

Jeg 3 år gammel : Is, is, is, vil ha is.

Mamma : Vi skal ikke ha noen is nå.

Jeg : hyler å skriker og legger meg ned i trass.

Mamma ga seg vist aldri på dette og tok den kampen, det også på tross av kommentar fra ei forbipasserende dame som visstnok skal ha uttalt » La nå ungen få en is da stakkar!!»

All ære til min mor som stod i det allikevel.

Er det nettopp denne frykten for «tilbakemeldinger » fra andre rundt oss som gjør at mange kanskje gir seg for fort?

Hvis barnet ditt gjør dette og du gir etter for å slippe blikk og kommentarer, så har du tatt bremsen av ett tog som vil rase av sted uten din kontroll.

Jeg har noen tips til hvordan du kan håndtere problemet.

  • Avtal med barna på forhånd om hva som skal kjøpes inn og at du ikke rokker ved dette. Da har du allerede sagt nei litt igjennom linjene.
  • Skulle barnet ha glemt denne avtalen på vei til butikken( noe som er høyst sannsynlig) så ligger det du sa før dere reiste nå litt i underbevisstheten til barnet.
  • Når/ hvis barnet starter masingen- så minn h*n på hvilken avtale dere gjorde før dere dro i butikken og forklar hvorfor dere ikke kan bruke penger på det barnet vil ha akkurat nå. Det er lov å bruke litt hvit løgn her. Ett eksempel jeg selv har brukt, er at akkurat nå har vi bare penger til å kjøpe mat for( her kom den hvite løgnen inn for jeg kunne jo kjøpt 50 is om jeg ville), skal du ha is må du bytte det bort mot lørdagsgodtet ditt.( det samme prinsippet gjelder for blader, kjeks og andre ting som det mases om) Selv min 3 åring forstod at det ville være ett dårlig bytte og velger de isen , så stå for det du har sagt. Ikke gi lørdagsgodt i tillegg da. Her må man stå i kampen. De lærer utrolig fort.
  • Man kan også si nei uten forklaring ,men jeg har erfart at det er lettere for de å akseptere situasjon MED forklaring.
  • Barnet ditt trenger ikke belønning for å ha oppført seg i butikken, men om du føle behov for å lage en avtale på dette, så kan belønning være at du leser for h*n på senga, eller at du synger en sang, eller tegner en tegning som h*n kan farge før hun legger seg osv osv. Dette er IKKE materielle ting som barna har mye mer nytte og glede av en å bare gi dem noe.

Som sagt er dette ett problem så og si 100% av foreldre har vært med på, dermed får du kanskje 80% forståelse fra andre i butikken på oppførselen til ditt barn!(De andre 20 % er enten for gamle og har glemt tiden med barn eller de har ikke barn selv ennå. )Ikke bli flau og gi etter.

Jeg selv har gått fra min unge i butikken men h*n lå å hyla på gulvet ved bladhylla. Jeg sa i fra at det h*n drev med nå, det likte jeg ikke, og at jeg gikk til kassa for å betale. Om h*n ikke hadde kommet når jeg var ferdig å pakke varene i posen, så kom jeg til å gå ut i bilen å vente, så fikk h*n komme når h*n var klar…..

Gir du deg en gang, så har ungen funnet ut av hvordan det virker og vil bruke det mot det hver gang.

Dette høres kanskje brutalt ut, men det er ingen barn som liker å miste foreldrene sine ut av syne og ihvertfall ikke mellom 1-4 års alder.

Jeg rakk ikke engang å betale for varene før den hylende ungen stod rolig ved siden av meg. Det jeg gjorde da var å rose for at h*n hadde valgt å komme så fort til meg. Jeg sa ingen ting om hylingen eller bladene.

Hvor ofte tror du mine barn maser om ting i butikken nå? Hører aldri mas, men det hender det kommer ett spørsmål om magasin eller andre ting. Ofte kan jeg bare si nei og de godtar det, andre ganger sier jeg at da må de selv spare til det, eller at de kan låne penger av meg, men da må de betale tilbake fra ukelønna si. Har de ikke ukelønn igjen, får de heller ikke noe «lån». Nå er barna mine 7 og 10 år gamle.

#barn #økonomi #starttidlig #testegrenser #handel #butikk #hyl #skrik #ibutikk #gnierfrublogg #personligøkonomi #penger #vaner #grenser.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s