Mas, kjas og penger

Dagboken…

Når du leser dette er det nok egentlig gammelt nytt, jeg liker å ligge i forkant! Heller det en på etterskudd. Det gjelder i grunn alt jeg foretar meg enten det skal lages selskap eller brukes kreditt. Jeg betaler heller inn på kredittkortet FØR jeg handler jeg, istedenfor å få faktura etter kjøpet.

Men så kjenner jeg litt på følelsen av ikke ha kontroll innimellom også, i dag kjente jeg på det. Hva betyr egentlig det minus tallet inne på kredittkortet mitt eller hva menes egentlig med benyttet kreditt og disponibelt beløp?? Det er mange rare ord å følge med på her sammen med tallene og skal jeg være ærlig, så skjønner jeg ikke så mye av det.

Men det jeg VET er hvor stor kredittgrensen min er. Hvis den er på 10 000 kr. Så vet jeg at jeg KAN låne 10 000 kr av eks.vis Trumf Visa. Men jeg ser ikke på noe annet tall lengre en det som heter DISPONIBELT BELØP: Så hvis mitt disponibelt beløp er slik- 10585, så vet jeg at jeg har 585 kroner til gode FØR jeg låner penger. Altså 585 kroner i pluss på kortet.

For bank Norwegian bruker en annen metode og det er ikke rart jeg som forbruker blir litt forvirra av alle tallene. Bare se her.

Tallene er kanskje litt små, men det står Kredittramme 25000,00- ok den skjønner jeg.

Så står det benyttet kreditt -683 kroner.

Og tilslutt Disponibelt 25362,55 kroner.

For meg da så har jeg 362,55 kroner tilgode. Det andre skjønner jeg ikke noe av hehe.

Trumf visa operer litt annerledes, ta en titt.

Her har de bare to kolonner, en med saldo og en med disponibelt. Jeg vet at jeg har ei kreditt grense på 10 000 kroner og ser dermed at jeg har har 4349,32 kroner i pluss. Skulle jeg «trodd» på saldoen så sier jo den at jeg har 219 kroner mer jeg egentlig har. Så JEG har valgt å følge med på Disponibelt beløp og tenke at alt som står der over det jeg har som kreditt er mine penger, ikke lånte penger., det gir meg full kontroll heldigvis.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s