Handler egentlig «dårlig råd» uttrykket om dårlig prioritering?

Å ikke ha råd, er en setning vi kan bruke stadig vekk, men mener noen vi egentlig- Det kan jeg ikke prioritere penger på?

Å ikke ha råd for meg, betyr at når jeg har betalt husleie/lån, andre lån, strøm, telefon, Internett, barnehage/sfo, forsikringer, kommunale utgifter, og evnt. ekstra skatt og det kun er igjen 200 kr/uka pr.person til mat- da har JEG dårlig råd. IKKE før det. Men det er sånn jeg ser det.

MÅ jeg ha Pepsi max? nei,men jeg vil ha det.

Jeg ser på bil som en luksus for oss, for vi bor slik til at både buss og tog går i nærheten, jeg ser på tv abonnement som luksus, streaming av diverse kanaler ( spotify, dplay osv) som luksus, Jeg ser på det på det å kunne handle godteri, øl, pizza, ferdigmat og potetgull som luksus. For hadde jeg kun hatt penger til å kjøpe det som gjorde at jeg overlever, så utgår alle disse varegruppene i butikken for meg,

Spør meg om jeg har dårlig råd? Nei- jeg lever i luksus uten å se det selv. Men det er sannheten. Jeg prioriterer pengene mine dit jeg vil- jeg velger om jeg vil ta meg råd eller ikke utover det jeg trenger for å holde meg i live og leve normalt med tanke på skolegangen til ungene og behovet deres.

De MÅ ikke på organisert fritidsaktivitet for å overleve- jeg kan fint be med deres venner på en en skitur, skøytetur ( begge deler gratis om man har utstyret) eller aketur. Da får de både treningen og det sosiale. Det koster meg enten bensin på bilen eller tog/ bussbillett. Det er EN måte å gjøre fritidsaktivitet billigere på. Så får heller holdningen om det er «bra nok» diskuteres for hver enkelt, alternativer ligger der kontra å betale flere hundre kroner i året for fritidsaktiviteter.

Barna MÅ heller ikke ha lørdagsgodt/ snacks/ brus- dette koster mye penger. Kan jeg lage det selv? Det er nok billigere iallfall om de skal få. ( Jeg kjøper dette til våre unger, men så har jeg råd til å prioritere penger på det)

Barna MÅ ha klær, men de kan like gjerne være brukt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s