Nettbank JUNKIE !!!

Jeg er blitt kontroll freak når det gjelder mine kontoer. Orker ikke tanken på at det skjer ting der inne som jeg ikke får med meg!!

Så jeg logger inn der jeg har kontoer, enten det er i banken eller hos kredittkort selskapene mine flere ganger i uken. Jeg må ha kontroll.

Jeg startet med å ta vare på handle lapper, sjekke hva jeg brukte på mat i mnd og hva jeg hadde kjøpt som jeg egentlig ikke trengte. Ble mildt overrasket for å si det slik…..

Dont loose it, use it!

Jeg forstår deg som mister kontrollen også og havner i den onde sirkelen, for det er mye å ha kontroll på når det gjelder personlig økonomi. Kreditt muligheter både via mail postkassen og tv reklame. Jeg forstår godt at man lar seg friste. Syntes det er uetisk med sånn reklame, men det får bli en annen diskusjon. Haver du i «økonomi kjøret» så er det like mye en sykdom du trenger hjelp ut av som alkohol. Da MÅ du stoppe opp, det er ingen ting dom fikser seg selv inni den sirkelen. Ingenting!!

Du er skipperen når det gjelder din egen økonomi og har ingen å skylde på. Du styrer skuta og må sørge for at de rundt deg kan være trygge. Dette gjelder også personlig økonomi.

Så mine råd her for å slippe å miste kontroll er å ha oversikt på forbruket. Det kan du få på mange måter. Jeg forteller deg om min måte her, men det er ikke sikkert den metoden passer deg. Det viktigste er å finne en metode som passer deg.

5 VIKTIGE TING FOR MEG!

  1. Ha mange kontoer for da er det lettere å øremerke kontoene og la pengene stå til det man skal bruke de på. Dette gjør de i næringslivet også, men da heter det forskjellige budsjett. Det koster som regler ikke noe å ha flere kontoer og du må ikke ha de i samme bank heller.
  2. Jeg må ha lett tilgang på å kunne flytte penger rundt, så en mobil bank er gull verdt sammen med vips.
  3. Jeg må logge inn minimum 1 gang i uken for å ha litt kontroll over forbruket. Det gjelder alle konto som er i daglig bruk, sparekontoer ser jeg på minst 2 ganger i mnd for motivasjon og oversikt.
  4. Lage små enkle budsjetter som er overkommelige- jo flere jo bedre for meg.
  5. Prøve å feile, men ta lærdom av det. Etter at jeg ble » gjerrig» har jeg hatt en bratt læringskurve og jeg har skjønt at jeg må gjøre hele jobben selv. Ingen ting kommer av seg selv. Jeg lærer stadig noe nytt den dag i dag, 3 år etter at jeg startet Gnierfru. Jeg gir meg aldri iallefall.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s