Min 6 beste sparetips.

  1. Får du ekstra inntekter fordi du slutter å betale på noe? ( barnebidrag, barnehage, sfo, eller andre ting som du har betalt på fast) Sett samme sum som du nå har sluttet å betale over på en egen konto, gjerne i en annen bank, så det er litt mer jobb å hente de tilbake. Fin måte å få opp sparebeholdningen på.
  2. Handle konsekvent 1 gang pr.uke eller ennå bedre hver 14 dag. MANGE kroner å spre på å gjøre dette planlagt så sjelden man kan klare MED handle lapp.
  3. Ha bruk opp uke minst 5 ganger i året. Mer om hvordan vi gjør det her.
  4. Bruk denne tanken HVER gang du vil kjøpe noe- TRENGER jeg det eller VIL jeg ha det?? Sparer det for mange unødvendige kjøp. Hvis du havner på trenger det, så spør deg selv hvorfor du trenger det. Skjønner du selv at det blir unnskyldninger så er det lettere å avgjøre om man skal la det gå eller stå over.
  5. Tør å utfordre deg selv på å prøve nye ting- litt utenfor komfort sonen din. Det kan være alt fra billigere mat, klær til billigere måte å ta ferien på. Vi testet telt på camping ( normalt ville jeg valgt hytte) Mer om det her. Og tips til telting her.
  6. Tenk over hva du syntes lite penger er- 50 kroner, er det lite? Prøv å tenk hva du kunne fått av mat i dagligvarebutikken for 50 kr. Nok til ett måltid, flere måltider osv. Da er det lettere å ikke kjøpe så mye man ikke trenger selv om det «bare» er 30,40 eller 50 kr.

Jeg sparer også mellom 1,60 og 2 kr på hver pose ved å ta med handlenett når jeg handler.

Når det gjelder PKT. nr. 6 så vil jeg følge opp det litt her.

Hva kan du få for 50 kr hos Kiwi?

Eldorado mini baguetter 6 stk kr 8,90

Bremyk smør 250 gr kr 23,70

First price kokt skinke pakke kr 19,70

Totalt blir dette 52.30 kr. Det er for meg alene 6 måltider her til drøye 50 lappen. og da har jeg både smør og skinke til overs.

Tenker du fortsatt at 50 kr er lite??

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s