Jobbe i skoleferien?Få feriefølelse allikevel med disse rådene.

Innlegget inneholder linker, men er ikke sponset.

Siden du nå leser dette, så antar jeg at du er som mange oss andre og jobber i skolens ferie. Det kan være det er høstferien, påskeferien eller vinterferien eller kanskje dere ikke har sommerferie sammen?

Her kommer noen tips til hvordan man allikevel kan gi ungene litt feriefølelse.

Sett av litt ekstra penger på forhånd slik at dere kan unne dere en middag ute på cafe eller restaurant denne uken eller neste eller om 1 mnd.

Hvis man sparer 200 kr pr. person i husholdningen i 2 mnd. før en ferie har man råd til å unne seg en god middag ute i ferien. Spar de 200 uansett om det gjelder voksen eller barn og legg de i en felles pott som brukes i ferien. Summen kan fint halveres også, man velger hva man skal få ut av pengene selv.

Regnestykke- 2 personer x 200 kr x 2mnd = 800 kr til å kose seg med i ferien. Noen steder kjører de kampanjer i med #mat for en hundrings» i skolens ferier.

Hvis vi tar en familie på 4 blir regnestykket slik- 4 x 200 kr x 2 mnd = 1600 kr.

Flere tips til fin høstferie her.

Hvis du ikke har ekstra penger å sette av til nytelse i ferien, kan man allikevel gjøre ting hjemme som man normalt ikke gjør for å få følelse av litt ferie.

Har du badekar kan man lage litt hjemme spa- tenn telys, sett rundt på badet, fyll opp badekaret, lag ditt eget badesalt, lag deg en god ansiktsmaske, legg frem myke håndkler og nyt til litt musikk fra radio eller kanskje du har spotify på telefonen. Kanskje du kan tilby dine barn denne behandlingen for å gi de litt ferie følelse på ettermiddagen?

Eller om man ikke orker så mye etter full jobb dag, kan man kanskje gi barna litt ekstra tv tid/spill tid om de har regler på dette fra før?

Legg familiens dyner og puter på stuegulvet, benk dere sammen oppi dette og se en god serie eller film.

Lag enkle middager som pølse i brød, mumie pølser, pytt i panne pose, fiskepinner i pølsebrød, fiskegrateng med råkost, eller kjøttboller og potetmos med ketchup eller tyttebær. La ferie få være ferie, kos dere med godis litt oftere denne uken eller ha dessert hver dag.

Photo by K Zoltan on Pexels.com

Kanskje barna kan ha med venner hjem hver dag/ annen hver dag etter SFO/barnehage denne uken?

Uansett hva dere velger å gjøre enten som par, singel eller som familie- så ta en pust i bakken innimellom og nyt en dag eller to litt ekstra. God ferie.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s