5 tips til en billigere ferie.

  1. Planlegg, planlegg, planlegg. Å reise på ferie kan sammenlignes med å gå i butikken, uten lapp kan det fort bli dyrere en du tenkte. Det samme blir ferien. Les mer om planlegging her.
  2. Ikke sett av mer penger du har til ferie, den ferien er ikke verdt å sove dårlig over på ett senere tidspunkt uansett hvor fristet du er.
  3. Tenk enkelt og planlegg enkelt, det er bedre å oppgradere underveis hvis man ser man har råd til det. Istedenfor å måtte kutte fordi man ser man ikke har råd til dette.
  4. Spar en sum hver mnd fra Januar til ferien starter, da har du kanskje litt ekstra å rutte med når dere skal avgårde. Prøve å ikke regne denne summen inn i ferie budsjettet, men ha den i bakhold om budsjettet sprekker underveis.
  5. Bruk tilbudene rundt dere, det kan være alt fra gratis arrangement til å sove i telt. Bruk Internett å søk, undersøk og vær nysgjerrig.
Ungene våre elsker å reise på ferie- selv om det er til den lokale stranda som vi sover i telt noen dager på. For dem er det allikevel ferie- noe annet en det vi gjør i hverdagen.

3 ekstra tips med på kjøpet.

  1. Litepenger ferie? Forslag : telttur, sykkeltur, låne hytte av folk man kjenner, gå på gratis ting der du havner, museums ferie ( koster litt å komme inn som regel), låne gratis hytter av turistforeningen.
  2. Litt mer penger ferie? Forslag : reis med toget, gå av på bestemte steder og utforske området, ta neste tog videre osv. Her kan man også ha med telt for å minske kostnader til overnatting. Bilferie, man trenger ikke reise så langt, kanskje utforske nabofylket litt? Bruk internett, søk i vei og planlegg/ undersøk før du reiser.
  3. Kos deg på ferie. Har man overkommelig med feriepenger så setter egentlig fantasien grenser for hva du kan gjøre, husk å holde budsjett.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s