Tryll frem middag også når du ikke «har noe» i skapet.

Alle linker i dette innlegget er hentet fra matprat, kk og andre mat sider og er ikke sponset.

Det er lite penger på kontoen, 3 evigheter til neste lønn og du har lyst på middag, men har ikke «noe» i skap eller kjøl/frys.

Her kommer det litt magi på veien mot ny lønn. Og middag trenger ikke bety at man må ha kjøtt, potet , saus og grønnsaker.

Har du egg?

Har du melk/fløte/rømme?

  • Vafler ( du trenger mel og egg også) fungerer til middag, lag de gjerne med grovt mel uten sukker og smør på ost og skinke. Nydelig middag.
  • Med rømme kan du lage rømmegrøt.

Har du mel/havregryn ?

Har du kjøttpålegg og ost?

  • Lag pizzadeig, ha på ketchup, kjøttpålegg og ost. Trenger ikke være veldig avansert for å bli god pizza hver gang. Det er ofte 10 kroners tilbud på ferdig pizzadeig- jeg kjøper inn en del og putter i fryseren. Husk å tine først i kjøleskap, deretter la den ligge til den blir rom-temperert hvis ikke hever den ikke.
  • Oste smørbrød fungerer også som middag, eller toast. Har du ikke toast jern kan vaffeljernet også brukes.

Har du salat og grønnsaker?

  • Kutt opp det du har av grønt og bland det sammen til en god salat. Har du ost er det godt med noen terninger i salaten, det samme med egg, pasta, kjøttpålegg. Jeg bruker stort sett kjøpt dressing på salat, men man kan lage sin egen. Brukes både som tilbehør og som egen middag. Lag gjerne brødkrutonger til ( rist brødterninger i smør i stekepannen til de er sprø)
  • Kokte grønnsaksrester? Lag en grateng- legg de i ett lite ildfast fat, rør sammen ett egg og litt melk og hell over. Legg ost på toppen og stek til osten er gyllen.

Har du pasta/ris?

  • Mange av pastarettene kan lages uten kjøtt , eller med alternativt kjøtt til.
  • Ris kan brukes til så mangt.

Man har egentlig utrolig mye liggende i skap, skuffer og kjøl/frys. Står du med kjøleskapet åpent og tenker » hmmm hva skal vi ha til middag i dag?»

Se om du har noe du kan bruke som hoved ingrediens og bruk google. Har du egg så kan du google, middag med egg. Har du saltpølse kan du google middag med saltpølse. Har du masse ost, så googler du middag med ost. Du skjønner sikkert greia nå. Ikke fortvil om du ikke har alt oppskriftene inneholder, for ALLE oppskrifter kan fint forenkles uten problem. Bruk det du har, men bruk oppskriften til inspirasjon.

Flere tips til restemat har Matprat også tatt for seg.

Lykke til og god middag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s